STICKY ENTRY

Blog ini hanyalah untuk maklumat lanjut tentang produk-produk Fira Nafira. Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan boleh PM Fira di akaun Facebook Fira Nafira(facebook badge di sebelah)

PURE COLLAGEN SOAP

As salam dan salam sejahtera

Rasanya dah ramai yang tahu tentang khasiat pure marine collagen. Kali ni Fira nak update pasal produk yang berasaskan pure marine collagen iaitu Pure Collagen Soap. Fira sendiri dah guna sabun ni dan sangat2 berpuas hati.

PURE COLLAGEN SOAP


membantu merawat pelbagai masalah kulit termasuk:
  • Resdung
  • Jeragat
  • Jerawat
  • Bintik hitam / putih
  • Masalah kulit muka berminyak atau kering
  • Masalah muka atau badan mengalami kegatalan
  • Menambahkan seri wajah
  • Memutihkan & melicinkan kulit
  • Melembut & melicinkan kulit
  • Parut (Jerawat, luka, demam campak, dll) / Panau
  • Masalah kulit tidak sekata
* Sabun ini juga telah dibacakan dengan ayat-ayat Al Quran khusus untuk kecantikan dan kesihatan kulit & wajah.


TESTIMONI PELANGGAN


Berminat untuk order?boleh PM facebook account Fira k(ada badge kat penjuru sebelah kanan,atas).


PURE COLLAGEN SOAP
RM15 (SEM) / RM18 (S&S)
POSTAGE : RM6
COD : UTeM, TTU, Mydin MITC,Aeon Bandaraya Melaka

OBUSE CANDY LIP TINT

As salam dan salam sejahtera

Fira malas nak mengarang ayat panjag2 so fira akan update point penting je pasal obuse candy lip tint ni

OBUSE CANDY LIP TINT
Ramai yang tanya apa beza Obuse Lip Tint dengan Obuse Lip Tint. Beza dia yang candy ni warna dia lagi cantik dan tahan lama.Tak macam obuse lip tint,yang candy ada 12 warna berlainan dalam satu kotak. Warna dia agak 'milky' dan ada glitters tapi tak over. Kalau korang tanya yang mana lagi best?personally Fira akan cakap yang candy sebab warna dia nampak lagi ceria tapi still nampak natural.

Selain dari yang Fira cakap tadi semua sama je antara obuse lip tint dengan obuse candy lip tint. cuma Fira suka pakai yg biasa time pegi kampus dan yang candy time keluar. Yang paling best sebab dia kecil so senang nak bawak pegi mana2.ringan je..bukan setakat ringan untuk dibawa tapi bila apply kat bibir pon rasa ringan dan licin. tak melekit macam lip gloss. sebab tu fira lagi suka lip tint dari lip gloss. 


So untuk siapa2 yang tak biasa pakai pemerah bibir ni, Fira sangat3 suggest korang supaya try yang ni sebab korang tak kan rasa macam pakai apa-apa pon kat bibir. Berminat?boleh PM facebook account Fira k(ada badge kat penjuru sebelah kanan,atas).


Harga : RM14/botol
Postage : RM6
COD : UTeM, TTU, Mydin MITC,Aeon Bandaraya Melaka



TESTIMONI CCPP


As salam dan salam sejahtera
Sebelum ni Fira asyik share pasal khasiat CCPP kan?kali ni Fira share testimoni para pengguna yang pernah minum CCPP pula k
siapa yang tak nak body shape macam ni kan?

TESTIMONI 1
"Kin pun nak bagi testi selepas 10 hari kin minum CCPP ni. Memang ada perubahan.Breast nampak pejal dan terletak je. Punggung saya yang dulunya macam tak ada bentuk,menampakkan perubahan. Memang pakai jeans nampaklah punggung tu. Kira memang ada perubahan. My hubby pun suka.'Miss V' tu tak perlu cakap,sendiri pon rasa macam anak dara. Muka pun berseri-seri je. Thanks CCPP. Kalau boleh hari2 nak minum 2 sachet. Ni yang kena reorder. So women out there, rugi siapa yang tak try this product!"

TESTIMONI 2
"Salam..Saya nak order lagi cocoa collagen tu. Mak saya selalu pening2, sakit kepala. Saya ada bagi dia try juga dan kesannya amat baik. Baru minum 2 sachet, mak saya cakap dia dapat rasa perubahan yg positif, iaitu sakit kepala hilang, pening pun hilang dan rasa cergas dan bertenaga. Itu pengalaman mak saya la.
Then, pengalaman saya pula, macam dengan mak juga, tapi saya dapat rasa yang breast dan bontot saya makin pejal. Mula2 ambil cocoa ni, rasa denyut2 pada breast. Dah masuk minggu ke 2, suami pun perasan macam makin bulat je.Jerawat besar pun dah tak tumbuh, cuma jerawat kecik je, tu pun sebiji dua je. Tapak tangan dan kaki pun rasa makin lembut. Memang berbaloi!!!!"

TESTIMONI 3 
"Ehem2..nk bg testimoni sikit ni!nk tahu tak,baru 9 hari sy gune CCPP. Hasilnya..woww!sukanya my hubby tak terkata. Malu la pula.Hehe..betul.Tak tipu bulan puasa. So,pada guys yang belum cuba CCPP,saya syorkn cepat2 la dapatkan. Tak rugi punya."

TESTIMONI 4
"Akak .sofi nak bagitahu sikit pasal CCPP.Memang best!Breast and punggung kita memang berbeza. Breast besar and bulat, punggung pula mmg akan up je. shape cantik.kulit muka tak berminyak lagi tau.kalau dulu, boleh guna tuk goreng ikan. Yang bestnya, rambut sofi tak berapa nak gugur. Memang best la CCPP. ni yang sofi suka mmg tuk dalaman and luaran. Nanti sofi akan sentiasa repeat order untuk CCPP. Tunggu ye akak!"


TESTIMONI 5
"Hehe..sepatutnya saya yang berterima kasih kat awak sebab perkenalkan saya dengan CCPPP ni. Memang power. Hari ke 5 my hubby cakap 'miss v' ketat. Hari ni baru 10 hari guna, tapi kenyang la minum 1 sachet CCPP ni. Nanti habis saya order lagi. Dont worry"


Kebanyakan testimoni ni dari wanita yang dah berkahwin. Tapi jangan risau, CCPP juga sesuai diminum oleh golongan anak dara. Jangan risau..tak ada masalah. Minuman ni untuk kesihatan dalaman kita.so kalau ada yg berminat boleh order direct pada Fira k. 

set percubaan(5 sachets) RM10
1 kotak(10 sachets) RM19
1 set(3 kotak) RM56


yang duduk area melaka dan nak COD kt Mydin MITC atau Aeon Bandaraya melaka just gitau Fira k!



SELAMAT MENCUBA!!


p/s: Fira guna perkataan 'miss v' untuk ganti perkataan dari para pengguna agar lebih sopan

KHASIAT CCPP UNTUK ANAK DARA

As salam dan salam sejahtera
Fira tak ada mood nak update entry kali ni sebenarnya.Idea tak ada..tapi sebab dah janji so kali ni Fira share lagi beberapa khasiat CCPP kepada anak dara


  • melancarkan peredaran darah
  • menurunkan 'water retention'
  • mengimbangi berta badan
  • melawaskan kencing
  • mengurangkan lebam bawah mata
  • muka nampak lebih bermaya dan berseri
  • menghilangkan lenguh-lenguh pada sendi
  • melancarkan sistem penghadaman
  • merangsangpertumbuhan sel baru/anti kedut
  • memontok serta menegangkan punggung dan payudara
  • melambatkan kesan penuaan

Banyak khasiat dia kan? Sebab tu Fira kata berbaloi amalkan CCPP ni.so kalau ada yg berminat boleh order direct pada Fira k. 

set percubaan(5 sachets) RM10
1 kotak(10 sachets) RM19
1 set(3 kotak) RM56


yang duduk area melaka dan nak COD kt Mydin MITC atau Aeon Bandaraya melaka just gitau Fira k!



SELAMAT MENCUBA!!

KHASIAT CCPP : UNTUK ANAK DARA!

As salam dan salam sejahtera
Kalau sebelum ni Fira share pasal kandungan dan khasiat dalam CCPP,kali ni fira nak share khasiat CCPP kepada anak dara secara khasnya:


  • badan yang menggeleber bertambah kemas dan menarik
  • reshape saiz peha menjadi bertambah menarik
  • kulit semakin cerah semulajadi serta bertambah mulus dan gebu
  • mengurangkan jerawat
  • memudarkan parut jerawat yang baru(parut lama akan ambil masa)
  • mengurangkan jeragat
  • memberikan tenaga
  • celah pelipat seperti peha,ketiak dan siku semakin cerah
  • tumit merekah bertambah licin
  • mengurangkan rambut gugur
  • mengurangkan masalah resdung
  • menstabilkan hormon

Haaa..cukup tak dengan khasiat ni?kalau tak cukup Fira tambah pada next entry nanti. Ada banyak lagi tau. Sebab tu Fira kata berbaloi amalkan CCPP ni.so kalau ada yg berminat boleh order direct pada Fira k. 

set percubaan(5 sachets) RM10
1 kotak(10 sachets) RM19
1 set(3 kotak) RM56


yang duduk area melaka dan nak COD kt Mydin MITC atau Aeon Bandaraya melaka just gitau Fira k!



SELAMAT MENCUBA!!

KANDUNGAN COCOA COLLAGEN POWER PLUS

As salam dan salam sejahtera
Untuk entry kali ni Fira nak share pasal bahan-bahan yang ada dalam Cocoa Collagen Power Plus.
Setiap sachet  CCPP ni mengandungi:


  • Marine Collagen - membantu mengimbangi hormon serta mencantikkan,menghaluskan dan menggebukan kulit(fira dapat rasakan perubahan lepas habis sekotak.rasa best sangat)

  • Lobata - Membantu menambahkan tenaga, memontokkan serta menegangkan payudara serta punggung(confirm!x pecaya?cuba sendiri la..hehe)

  • Dextrose Monohydrate - melambatkan proses penuaan(bagi yang dah berumur,akan nampak kesan CCPP ni melambatkan kesan penuaan seperti kulit kendur dan berkedut)

  • Oligo Sacharide - Menyahtoksin dan meningkatkan sistem metabolisme badan(rasa sentiasa segar)

  • Krimer Bukan Tenusu - Membantu meningkatkan daya kesihatan(fira mmg x rasa letih bila amalkan CCPP ni)

  • Kacip Fatimah - membantu merapatkan otot-otot rahim, faraj wanita dan member kehebatan dalam hubungan suami isteri(fira belum kahwin so tak dapat komen pape pasal ni. Tapi dari testimonial para pengguna CCPP para husband memang suka dengan perubahan pd wifey diaorang)


Next time kita tengok khasiat CCPP yang lain pula .so kalau ada yg berminat boleh order direct pada Fira k. 

set percubaan(5 sachets) RM10
1 kotak(10 sachets) RM19
1 set(3 kotak) RM56


yang duduk area melaka dan nak COD kt Mydin MITC atau Aeon Bandaraya melaka just gitau Fira k!



SELAMAT MENCUBA!!

LIP TINT:BENDA WAJIB SETIAP PEREMPUAN HARUS ADA

As salam dan salam sejahtera


Dah banyak fira share tentang barang kesihatan so kali ni Fira nak share pasal produk kecantikan plak. Yup,Fira tau Fira still hutang untuk share pasal khasiat CCPP kepada anak dara mahu pun wanita yang dah berkahwin. Tapi Fira tak sabar nak share pasal benda best ni! so kita postpone dulu pasal CCPP dan jom tengok apa yang Fira tak sabar sangat nak share dengan korang.


TADAAAAAA!!!


ni la dia OBUSE LIP TINT. available dalam 3 warna iaitu apple red, cherry pink and peach orange. apa yang Fira suka sangat dengan lip tint ni bau dia sangat wangi..macam buah!dan..yang paling penting warna dia kekal lama(tak macam lip tint fira dulu.bila makan je terus hilang). Selain tu,tengok la kandungan dalam botol tu,penuh dan padat.Even korang pakai hari2,boleh tahan sampai 2 bulan lebih tau!


Yang paling best, tengok la saiz dia..kecil dan comel kan?so sangat ringan dan mudah di bawa ke mana-mana. Sesuai sangat la dengan orang macam Fira yang tak suka bawa beg berat2 bila keluar. 


Lip Tint ni juga ada minyak jojoba dan vitamin E so xde lah bibir kita nak kering bila pakai lip tint ni. Tapi kalau yang ada masalah bibir kering tu apply la lip balm dulu ya.kalau tak, tak berapa nak korean look la jadinya.hehe..macam mana nak pakai?



Just apply 2 3 dot pada bibir,then sapu dengan jari atau span.siap!!sekejap je kan?Sesuai untuk orang yang sibuk dan takde masa sangat nak make up.
So,kalau ada yg berminat boleh terus PM Fira ya.ada 3 warna pilihan.

01 - apple red
02 - cherry pink
03 - peach orange
Harga : RM12/botol


Jangan tunggu lama2..get your own korean look today!




INTRODUCING..COCOA COLLAGEN POWER PLUS

As salam dan salam sejahtera
macam biasa Fira tak nak cakap panjang lebar.
So let me introduce..



COCOA COLLAGEN POWER PLUS



Rasanya dah ramai yang biasa tengok orang update kat blog dan facebook pasal cocoa collagen power plus ni?tapi korang tahu tak khasiat dia yang sebenarnya? Fira sendiri pon mula-mula buat derk je bila kawan promote CCPP ni kat Fira. Sampai la satu hari,Fira teringin nak tahu khasiat dia bila kawan Fira ni tak habis2 puji pasal CCPP ni(actually tertarik dengan perkataan collagen tu.Fira jeles tengok makcik2 yg berusia tp x nampak berkedut,naturally la!).

Bermula dengan search info kat internet,Fira rasa nak try sendiri. And guess what??baru habis satu kotak dah mula perasan dan nampak perubahan pada kulit. Bila balik rumah, mak tanya: 'makan apa sekarang ni?nampak makin putih.boleh bg kat adik juga.'(adik fira kulit gelap sikit).hoho..kembang kempis fira time tu. Bila dah nampak perubahan pada diri sendiri,harus la share dengan semua orang kan? sharing is caring right??

so kalau ada yg berminat boleh order direct pada Fira k. 

set percubaan(5 sachets) RM10
1 kotak(10 sachets) RM19
1 set(3 kotak) RM56


yang duduk area melaka dan nak COD kt Mydin MITC atau Aeon Bandaraya melaka just gitau Fira k!Next  time fira update kandungan dan khasiat CCPP ni plak.bye!

PROMOSI BULAN NOVEMBER

As salam dan salam sejahtera
semoga semua sihat hendaknya.
Sempena bulan november ni fira ada buat promotion khas untuk semua pelanggan fira





Dapatkan Body Mate Collagen Juice
pada harga hanya
RM28/botol dan postage hanya RM6
bagi setiap pembelian
Pure Marine Collagen berharga RM26.

kepada yang belum cuba dan tahu lagi khasiat pure marine collagen ni,cepat2 PM fira untuk tahu lebih lanjut k..sebelum tu fira tinggalkan korang dengan testimoni sorg customer fira yg berpuas hati dengan khasiat body mate collagen juice ni.


so apa tunggu lagi?cepat2 dapatkan jus anda sekarang!

SELAMAT MENCUBA!!


KULIT CANTIK DAN HALUS MACAM BAYI??

As salam dan salam sejahtera





Cantik kan kulit dia? Yup..tu model..mesti la cantik kulit dia.Eh?Cik adik kakak cantik manis sekalian..siapa kata model je yang boleh ada kulit cantik mulus?Kita pon boleh tau.Mahal?tak lah..meh Fira share lagi satu tips untuk kulit cantik.


Korang ingat lagi tak air yang korang rendam pure marine collagen semalaman sebelum masak kolagen tu? Ha..jangan buang ye air tu. Boleh simpan dalam botol atau bekas bersih sebelum simapan dalam peti. Air rendaman tu korang boleh sapu pada seluruh badan sebelum mandi. Sapu macam losyen ya. Biar sampai kering sebelum bilas dengan air. InsyaAllah dengan penggunaan kerap boleh dapat kulit cantik mulus dan gebu. Tapi jangan lupa makan kolagen juga ya!




SELAMAT MENCUBA!!


MASALAH TUMIT MEREKAH

As salam dan salam sejahtera

ouch!!

Masalah tumit merekah??no!no!no! Fira memang tak suka bila ada masalah ni. Kaki nampak buruk dan memalukan tambah-tambah bila duduk dalam bilik yang ada air-cond lama-lama. Habislah..dah takde prince nak sarungkan kasut(berangan nak jadi cinderella jap).

For those yang ada masalah ni juga jangan risau ye. Fira dah jumpa solution dia! caranya mudah sangat. Kalau korang baca entry Fira sebelum ni, Fira ada cerita pasal kegunaan air rendaman kolagen mentah yang boleh sapu pada badan. Air yang sama juga boleh rawat masalah tumit merekah ni.



  • mula-mula cuci kaki bersih-bersih
  • rendam kaki dalam air rendaman kolagen mentah selama 10-15 min
  • cuci kaki dan sapu jelly kolagen mentah pada bahagian bermasalah
  • bilas dengan air bersih setelah jelly kolagen kering.
p/s:make sure jelly tu jelly kosong ye..kang korang sapu yang ada gula bersemut pula kaki tu!hehe.

Fira ni pemalas sikit so Fira buat tips ni seminggu sekali je.Tapi dah nampak kesan tau! Kalau korang rajin boleh la buat dua atau tiga hari sekali. InsyaAllah dapat tumit idaman.


SELAMAT MENCUBA!!

MASKER RUMPAI LAUT

As salam dan salam sejahtera

   Sejak Fira makan kolagen mentah dan pakai masker rumpai laut, Alhamdulillah masalah kulit Fira makin kurang. Kalau yang belum kenal Fira, Fira ni sebenarnya dari zaman sekolah ada masalah kulit dan resdung. Jerawat tu jangan cakap la..sana sini berlumba-lumba nak naik. Tapi sekarang Fira dah tak risau. Sejak-sejak makan kolagen mentah, jerawat  pon cepat kecut..parut pon makin hilang! So Fira nak share sikit tips yang Fira amalkan untuk rawat masalah kulit Fira ni.


   Tiap-tiap malam sebelum tidur selalunya Fira akan pakai masker jelly rumpai laut. Caranya mudah je. Lepas cuci muka , korang sapu je jelly rumpai laut tu pada seluruh muka. Boleh biar sehingga kering sebelum basuh atau biar semalaman. Kalau macam Fira, Fira suka biar semalaman. Rasa best je bila dia kering. Muka rasa tegang dan segar!
artis pon pakai masker rumpai laut tau!


   Untuk yang ada masalah kulit muka kering, korang jangan risau ye. Masker rumpai laut ni tak mengeringkan kulit sebaliknya baiki dan seimbangkan kelembapan kulit muka kita. InsyaAllah lepas seminggu cuba korang akan nampak perubahan.

   Kalau macam Fira,sebelum pakai masker ni tiap2 kali  waktu lunch je muka Fira mesti dah berminyak. Tapi sekarang dah takde dah even kadang2 lupa nak pakai bedak!(kadang2 sengaja coz Fira memang suka muka Fira 'naked' macam tu je.xde kimia!)hehe..korang jangan lupa cuba tau!insyaAllah berkesan.eh,lagi satu! Sambil sapu tu jangan lupa selawat ya..insyaAllah naik seri wajah.


SELAMAT MENCUBA!!


BODY MATE COLLAGEN JUICE

As salam & salam sejahtera

Alhamdulillah ramai yg berpuas hati dengan produk pure marine collagen.tapi ada juga yang mengadu leceh dan malas nak masak kolagen tu sebab nak kena rendam semalaman then baru masak. Fira faham, ramai yang busy dengan kerja dan x cukup masa kan? so kali ni Fira bagi solution.



Body Mate Collagen Juice


Kandungan asas kolagen ni mesti la rumpai laut. macam yang Fira pernah cakap sebelum ni, rumpai laut memang kaya dengan khasiat-khasiat lain termasuklah:


  • MENGURANGKAN BERAT BADAN DAN KOLESTROL
  • menstabilkan hormon
  • membantu meningkatkan metabolisme
  • mengatasi masalah keletihan dan memberikan tenaga
  • mengatasi masalah sembelit
  • anti bakteria
  • membuang toksid
  • mengatasi masalah kekurangan kolagen

Rasanya tak perlu Fira beritahu satu persatu khasiat collagen juice ni sebab khasiatnya tetap sama dengan kolagen mentah cuma bezanya dia dah diproses. Tapi mesti ramai yang tertarik dengan khasiat dia yang dapat turunkan berat badan dan kolestrol kan?
Yang special dan Fira suka pasal jus kolagen ni pon sebab dia beri rasa kenyang so automatically kita akan dapat kawal pemakanan kita. Secara tak langsung berat badan kita akan terkawal!

Dan yang paling penting,kandungan kolagen tu dapat kembalikan keanjalan kulit dan hilangkan kedutan halus pada badan dan wajah. So, kalau ada sesiapa yang minat dengan produk ni boleh order dari Fira. Ada tiga perisa, anggur, strawberi dan oren. Oren yang menjadi rebutan ramai ya!Yummy..hehe


SELAMAT MENCUBA!!

DADIH RUMPAI LAUT

As salam dan salam sejahtera
Pada sesiapa yang pernah makan ibu kolagen rumpai laut ni akan tahu rupa dia lepas masak iaitu macam jelly atau agar-agar.So kali ni kita akan buat dadih dengan menggunakan rumpai laut sebagai ganti kepada serbuk agar-agar.

BAHAN-BAHAN
- 500 ml susu kotak strawberi
- 2 liter air
-1 cawan gula halus
- 50 gram rumpai laut(telah dibersihkan dan direndam beberapa jam)

CARA-CARA
- Masak rumpai laut bersama air sehingga mendidih.
- Masukkan gula dan kacau.
- Tutup api setelah gula hancur sepenuhnya.
- Masukkan susu kotak strawberi dan kacau sehingga sebati.
- Masukkan ke dalam bekas atau gelas kecil untuk disimpan dalam peti sejuk.


Senang je kan?macam masak dadih biasa je. Untuk susu tu korang boleh ganti dengan maan-mana perasa pilihan atau kegemaran korang.selamat mencuba!!


ACAR RUMPAI LAUT

As salam dan salam sejahtera
Macam yang Fira janji sebelum ni Fira akan share cara lain untuk sediakan rumpai laut iaitu acar rumpai laut.

BAHAN-BAHAN
- rumpai laut
- mangga muda(dipotong nipis)
- 2 biji tomato(dipotong nipis/dadu)
- 1 ulas bawang besar(dihiris nipis)
- cili padi(terpulang)
- air perahan limau nipis
- garam
- sos ikan


CARA
1 - Potong kecil rumpai laut dan basuh dengan garam sehingga bersih.
2 - Celur rumpai laut dengan air panas dan toskan.
3 - Gaulkan semua bahan bersama garam(secukup rasa).sedia dimakan!!

Ringkas dan senang je kan?selamat mencuba!

KAEDAH PENYEDIAAN

As salam & salam sejahtera
Fira baru perasan yang selama ni Fira just bebel pasal khasiat dan testimoni pure marine collagen. Langsung tak cerita tentang macam mana nak sediakan dan makan. Asyik-asyik tunjuk gambar bawah ni je.
Pure Marine Collagen yang mentah
Kalau tengok gambar pure marine collagen yang mentah macam ni,sesiapa pon tak lalu makan ye tak?
So jom kita tengok kaedah penyediaan untuk pure marine collagen ni. Actually ada banyak cara.Korang boleh buat kerabu atau puding atau macam-macam cara lain.
Tapi untuk kali ni Fira akan tunjukkan cara yang basic untuk masak pure marine collagen ni.



KAEDAH PENYEDIAAN A
[disyorkan]

1- Basuh kolagen mentah seperti membasuh beras sebanyak 5-6 kali.
2 - Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
Rendam semalaman


3 - Buang air rendaman dan basuh sebanyak 5-6 kali lagi.
4 - Campurkan kolagen dengan 3 liter air kosong untuk direbus.
Rebus bersama 3 liter air


5 - Rebus dengan api perlahan selama 30-45 minit.
6 - Biarkan kolagen  yang telah dimasak sejuk

 7 - Tapis kolagen yang telah dimasak ke dalam bekas dan simpan pati yang ditapis di dalam bekas berasingan[untuk dijadikan masker].


Kolagen yang telah di tapis





CARA PENGAMBILAN
1.       Waktu terbaik adalah semasa perut kosong:
-selepas bangun tidur(sebelum sarapan)
-sebelum tidur
2.       Masukkan 3 sudu besar kolagen ke dalam cawan.
*boleh dicampurkan air buah/minuman yogurt
3.       Baca Bismillah & Selawat sebelum makan


MASKER
1.       Cuci muka terlebih dahulu.
2.       Sapu rata pati kolagen yang telah di tapis pada seluruh muka.
3.       Biarkan sehingga kering atau semalaman sebelum dicuci.



KAEDAH PENYEDIAAN B
1.       Ulang langkah 1-5 dari kaedah penyediaan A.
2.       Masukkan gula batu /ginseng/perasa tambahan.
3.       Biarkan kolagen  yang telah dimasak sejuk.
4.       Simpan kolagen dalam bekas sebelum disimpan dalam peti sejuk.
*kolagen yang dimasak tidak sesuai dijadikan masker.


Macam Fira cakap tadi,ada banyak lagi cara penyedian kolagen ni, tapi Fira share yang basic dulu. Kalau ada soalan or apa-apa yang tak faham boleh tanya kat inbox FB Fira k.Lepas ni boleh try resepi lain pula.

SELAMAT MENCUBA!!

TESTIMONI II

As salam n salam sejahtera
Alhamdulillah,lately Fira dapat banyak feedback positif dari customer yg puas hati dengan pure marine collagen. Ramai juga yang tanya,kenapa macam tak nampak perubahan even dah lama makan?mesti pelik kan?orang lain baru makan seminggu dua,dah nampak perubahan tp kenapa yang dah lama makan tak nampak perubahan apa2?so jawapan Fira ialah,kalau boleh korang elakkan minuman yang tinggi kafein macam kopi atau teh n minuman bergas.kan memang tak elok minuman bergas tu.Pasal kopi n teh plak,kafein yang tinggi boleh serap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthatione iaitu agen pencerah dalam badan kita.so no wonder kalau tak nampak perubahan=).try pantang kafein ye..
okay la,cukup dengan feedback negatif,kita tengok feedback positif dari customer yang lain ye..



TESTIMONI 1
-Muka tak berminyak & tak kusam
-Kulit muka nampak licin dan lembap
-Parut semakin pudar
-Whitehead semakin berkurang
-berat badan turun terkawal & perut kurang buncit
-badan sentiasa segar


TESTIMONI 2

-kulit semakin cerah
-berat badan terkawal
-muka tidak berminyak
-JIMAT


TESTIMONI 3
-pori-pori dimuka semakin kecil

TESTIMONI 4

-kulit semakin cerah
-tak perlu pakai foundation



TESTIMONI 5

-tumit pecah berkurang
-kulit muka semakin halus
-merawat masalah tulang belakang
-bintik-bintik di muka berkurang dan menipis



kalau korang perasan,rata-rata feedback dari customer memang berpuas hati dengan perubahan pada wajah diaorang.perempuan mana yang tak nak cantik kan?tapi bukan perempuan je tau..lelaki pon nak kacak juga.penampilan diri harus dijaga..untuk itu keyakinan diri haruslah tinggi. kebanyakan orang akan hilang keyakinan diri bila berdepan dengan masalah jerawat.betul tak?so jangan risau dah ye..pure marine collagen akan selesaikan masalah korang.kalau tak percaya boleh tengok gambar ni:


kan berbeza tu?so jangan tunggu lama-lama..dapatkan pure marine collagen sekarang kalau nak kulit yang sihat dan bertambah cantik.
SELAMAT MENCUBA!!
P/S:adik Fira ada masalah jerawat juga. Nak paksa dia makan ni juga,nanti boleh tayang gambar bg testimoni kat korang lagi..tu pon kalau dia nak.huhu

TESTIMONI

as salam n salam sejahtera..
kalau sebelum ni Fira asyik bercerita pasal khasiat pure marine collagen,kali ni Fira akan share testimoni dari pelanggan-pelanggan yang dah mencuba pure marine collagen ni. Alhamdulillah,setiap orang yang dah cuba pure marine collagen ni memang sangat berpuas hati n akan repeat order.x percaya??korang nilai sendiri k




TESTIMONI 1


*jerawat berkurang
parut jerawat semakin pudar


TESTIMONI 2

-jeragat di muka beransur hilang


TESTIMONI 3
-muka semakin berseri,putih dan licin




TESTIMONI 4

-eyebag hilang
-pori-pori tiada
-white head tiada
-perut semakin slim
-kurang letih



TESTIMONI 5
-sakit lutut berkurang




rasanya cukup dulu dengan 5 testimoni ni..next entry kita layan testimoni yang lain pula k..pada sesiapa yang tak pernah try pure marine collagen ni,cepat2 la try.mmg banyak khasiat n kebaikan.harga pon x mahal.kalau ada apa2 soalan boleh tanya kat inbox FB Fira k.
SELAMAT MENCUBA!!